L’Associació de Jugadors de l’Eurolliga (ELPA, Euroleague Players Association en anglès) va celebrar el passat 10 de maig la 3a edició de l’EPIC, el Congrés Internacional de Rendiment Esportiu (ELPA Performance International Congress, en anglès) que enguany es va celebrar al Centre de Congressos del TecnoCampus. És la trobada més important que es fa dins l’àrea específica del bàsquet a tot Europa i, a la vegada, una de les més importants al Vell Continent a nivell de rendiment esportiu en general.

Un cop ja s’ha definit el quadre de la Final Four de Berlín, el bàsquet continental centra ara les seves mirades en la salut dels jugadors. La saturació del calendari ha provocat que la preocupació entre els professionals de l’esport sigui molt alta i que cada vegada més es posi l’accent en què es pot fer per millorar la qualitat de vida dels jugadors.

Les conclusions seran analitzades pel Comitè d’Experts de la mateixa Associació de Jugadors. En total, van ser 14 ponències amb l’avantguarda europea del rendiment esportiu en el món del bàsquet. Pel TecnoCampus de Mataró hi van intervenir representants de l’Eurolliga, el Sindicat de Jugadors de l’NBA, el Barça, l’Efes d’Istanbul, l’Olímpia de Milà o el Baskonia. El món acadèmic tampoc en va quedar al marge i l’EPIC va comptar amb la presència de docents de la Universitat de Zagreb, l’INEFC, la UTAD de Portugal o del mateix TecnoCampus.

Hi va haver uns 400 inscrits entre assistents on-site i on-line. Mataró va agafar el relleu de l’edició que es va fer l’any passat a Césena (Itàlia). Segons Nachbar, “té tot el sentit del món que vinguéssim aquí. Catalunya és terra de bàsquet. Hi ha més de 400 clubs i n’hi ha per tot arreu. Tant l’Ajuntament de la Ciutat com el TecnoCampus ens han rebut amb els braços oberts i estem molt contents de ser aquí”.

A la imatge, Nachbar amb el director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, i la regidora d’Esports de Mataró, Beatriz Delgado, en la signatura del conveni que ha permès que TecnoCampus aculli el congrés.