Són moments de molts canvis i sí, els valors de la Unió Europea estan xacrosos. Per tant tenim dificultats. Però les podem combatre”. Aquesta frase de Cristina Gallach, pronunciada dilluns al vespre al Foyer del TecnoCampus, a Mataró, podria resumir el sentit del gruix de les intervencions expressades al primer Fòrum Valors Mataró-Europa, organitzat per Valors i el parc universitari i tecnològic i amb el suport de Pous Grup i Aliança Mataró, celebrat el passat 13 de maig.

Un centenar de persones van fer acte de presència en aquesta nova cita que pretén reforçar la reflexió sobre els grans temes de l’agenda europea i fer-ho des del municipalisme, que de fet són els grans temes globals. Els altres dos participants a la taula rodona moderada pel periodista Carles Prats van ser l’enginyer Joan Majó, que ha assessorat la Comissió Europea en diferents fòrums al llarg de la seva trajectòria professional, i Eduardo Javier Ruiz Vieytez, degà de la Facultat de Ciències Socials i Humanes de la Universitat de Deusto (País Basc), en la qual ha estat durant quinze anys director del Instituto de Derechos Humanos.

La cloenda de l’acte va anar a càrrec del director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, que va destacar la posada en marxa d’aquest fòrum com el fruit de la voluntat de crear espais de debat en els quals participi com a impulsor el parc tecnològic i universitari de la ciutat.