VINIFICA’T ha tornat per segon any consecutiu al Centre de Congressos del Tecnocampus, reafirmant-se com un esdeveniment de referència per als professionals de l’hostaleria i la restauració. Aquesta segona edició, organitzada per Anma Hosteleria, ha reunit més de 50 cellers i prop de 300 referències de vins i escumosos, oferint una jornada de tast i networking d’alt nivell.
Els 800 assistents han pogut degustar una àmplia selecció de vins, des de grans clàssics fins a edicions limitades, totes presentades pels seus mateixos elaboradors. VINIFICA’T 2025 ha servit per descobrir noves tendències en el mercat, amb una forta presència de vins ecològics, biodinàmics i de mínima intervenció, on hi ha hagut com a novetat, la presència de vins catalans i francesos sense alcohol.
Entre els cellers participants destaquen: Castell d’or, Covides vinyes – cellers, Grupo estévez, Terra del priorat, Juvé&camps, Varma grupo, Sommos, Joan simó, Carviresa, arinzano, Ramon bilbao, Torrelló viticultors, Marqués de vargas, Gramona.
A més de les degustacions, VINIFICA’T 2025 s’ha convertit en un espai de trobada clau per a distribuïdors, sommeliers, restauradors i altres professionals del sector. L’esdeveniment ha permès establir nous contactes comercials, conèixer les últimes novetats del sector vitivinícola i accedir a referències exclusives.
Aquesta segona edició ha destacat per l’augment de participació i per l’interès en vins de proximitat i elaboracions artesanals. A més, s’ha posat èmfasi en la innovació enològica, amb cellers que han presentat tècniques d’elaboració innovadores i nous conceptes que estan captant l’atenció del mercat.
La seva evolució i el creixent interès per part de professionals i cellers auguren un futur prometedor per a les properes edicions.