La indústria MICE (Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions) està evolucionant cap a pràctiques més sostenibles, i el Maresme s’ha convertit en un exemple a seguir.

El Centre de Congressos TecnoCampus vol demostrar que és possible combinar l’èxit empresarial amb la responsabilitat ambiental, gràcies a l’aplicació del Decàleg d’Esdeveniments Sostenibles que hem elaborat.

A continuació, desglossem els deu principis que marquen la diferència:

  1. Localitzacions Respectuoses amb el Medi Ambient

Tria espais que practiquin la sostenibilitat, utilitzant energies renovables i gestionant eficientment els residus.

  1. Transport Sostenible

Fomenta l’ús de transport públic, el carpooling i opcions com anar en bicicleta o a peu, facilitant un mapa interactiu per a les rutes més ecològiques.

  1. Reducció i Gestió de Residus

Implementa un sistema de reciclatge efectiu i utilitza materials reciclables i biodegradables en tot l’esdeveniment, eliminant els gots de plàstic d’un sol ús.

  1. Consum Responsable d’Energia

Utilitza energia de fonts renovables i apaga tots els equips quan no siguin necessaris, optimitzant cada kilowatt.

  1. Productes Locals i de Temporada

Aposta per proveïdors locals i aliments de temporada, reduint la petjada de carboni i donant suport a l’economia local.

  1. Materials i Decoració Ecològics

Tria decoracions fetes amb materials sostenibles i reutilitzables, com flors de paper reciclat i llums LED, creant un ambient màgic.

  1. Sensibilització i Educació

Organitza tallers i xerrades per conscienciar els assistents sobre la sostenibilitat, demostrant que la informació és poder.

  1. Inclusió i Accessibilitat

Fes l’esdeveniment accessible per a tothom, incloses persones amb discapacitats, promovent la diversitat i la inclusió com a claus per a l’èxit.

  1. Ús Responsable de l’Aigua

Promou l’ús de fonts d’aigua potable i evita l’aigua embotellada, reutilitzant l’aigua en la mesura del possible.

  1. Avaluació i Millora Contínua

Després de l’esdeveniment, avalua l’impacte ambiental i recull feedback per millorar en el futur, demostrant que sempre hi ha marge per fer-ho millor.

Aquests principis no només faran que l’esdeveniment sigui un èxit, sinó que deixaran una empremta positiva en l’entorn. La sostenibilitat no és només una tendència, és una responsabilitat que tots hem d’assumir.

El Centre de Congressos TecnoCampus i la indústria MICE del Maresme continuen avançant cap a un futur més verd, demostrant que és possible celebrar esdeveniments exitosos sense comprometre el medi ambient.